Nyhetsbrev 26 april 2021

Medlemsbrev 21-04-26 Start för junior- och seniorträning, kommittégolf, klubbens årsmöteshandlingar, slutlig masterplan för banan, hickorygolf med mera Medlemsträning Med den nya driving-rangen snart klar för invigning kan vi meddela att startdatum för medlemsträningen blir den 11 maj för både juniorer/ungdomar och seniorer. Ungdomarna startar kl. 16.30, och som vanligt vill vi gärna ha alla på plats första gången för att kunna göra eventuella gruppindelningar. Seniorerna startar samma datum kl. 18.30. För seniorerna tillämpas tills vidare Folkhälsomyndighetens direktiv om max 8 personer i samlad form. Det innebär att vi kommer att ordna någon form av anmälningssystem. Information om den saken kommer inom kort att anslås på klubbens hemsida. Kommitté- och medlemsgolf Damerna smyger igång med trivselgolf onsdagen den 5 maj. Första start sker kl. 17.00 och sker under coronasäkra former som vi informerat om i tidigare medlemsbrev. Nytillkomna damer kan söka ytterligare information på klubbens hemsida där det också finns kontaktinformation om damkommitténs medlemmar. Veteranerna har som bekant redan varit igång en tid. Veteranerna spelar på tisdagar med första start 09.00 Medlemsgolfen på söndagar kommer tills vidare att bedrivas helt och hållet som sällskapsspel enligt de restriktioner som gäller. Fram t.o.m. 9 maj startar medlemsgolfen kl. 13.00. Därefter start kl 15.00 fram t.o.m. 29 augusti. Det går bra att ansluta flexibelt inom 30 minuter före första boll. Vi spelar alltså med självlottade bollar, med personliga eller elektroniska scorekort och utan organiserad samling efteråt. För att hjälpa till med att få flyt ut på banan kommer i möjligaste mån någon från tävlingskommittén att finnas närvarande. Vi påminner åter om att vardagsmedlemmar kan delta i medlemsgolfen utan tillkommande kostnad. Demodag "Cobra" 15 maj För medlemmar som önskar se över sin utrustning kan vi tipsa om att Gumbalde Resort och Cobra kan arrangerar en demodag 15 maj. Välkomna till driving-rangen med start kl. 10.00 för att testa olika klubbor under sakkunnig vägledning. Nu i coronatider tar de bara emot kunder på bokade tider, så gå in och boka tid för gratis utprovning av nya Cobra Radspeed eller någon annan av Cobras nyheter. I år är året då du kommer att slå längre än någonsin. Välkommen. Årsmöteshandlingar Som vi berättade i föregående nyhetsbrev genomförs klubbens årsmöte söndag den 27 juni, kl. 11.00. Styrelsens verksamhetsberättelse för 2020 samt årsmöteshandlingar 2021 finns nu på startsidan av klubbens hemsida under fliken "Gumbalde GK" "verksamhetsberättelser". I materialet finner du även valberedningens förslag till ny styrelse för 2021-2022. Översiktsplan på "nya" banan Då kan vi berätta att det nu finns en slutgiltigt beslutad masterplan för Gumbaldes golfbana. Du hittar masterplanen på klubbens hemsida under Banrådet. Den nya masterplanen kommer att vara fullt genomförd till inledningen av säsongen 2022. Exakt invigningsdatum återkommer vi till under våren 2022. Vi kan redan nu informera om att klubben och Gumbalde Resort tillsammans planerar för storstilad officiell invigning med spännande gäster och aktiviteter av olika slag. Under maj kommer Gumbalde Resort och klubben spela in en särskild informationsfilm tillsammans med banans arkitekt Pierre Fulke. Under våren kommer det också upp en särskild informationstavla i anslutning till restaurangen som ger oss möjlighet att redan nu drömma och spekulera om säsongen 2022. Hickorygolf Sugen att prova på hickorygolf..? De som kan sin golfhistoria vet att golf började spelas i Skottland med tunna metallblad som monterades på skaft av hickory. På senare år har det blivit alltmer populärt bland golfare att komplettera sitt vardagliga golfande med ett hickoryset. På Gotland finns nu en särskild hickorygrupp som vi hoppas kan växa så pass i antal att det kan genomföras särskilda tävlingar och kanske rentav bildas en särskild hickorysektion inom Gumbalde gk. Du som är intresserad av att spela hickory kan anmäla ditt intresse till klubbens PRO Fredrik Ström (fredrik@gumbalde.se). Du som är intresserad kommer att få möjlighet att beställa hickoryklubbor via klubben och sedan ges chansen att testa dem tillsammans med Fredrik. Under kommande säsong kommer Fredrik att köra en särskild träning och förevisning av golf med hickoryklubbor. Håll utkik efter saken i klubbens medlemsbrev när vi närmar oss högsäsongen.

Nyhetsbrev 26 april 2021