Den 12 juni 1993 fick klubben kungligt besök. Då invigdes banans nio nya hål av prinsessan Birgitta samtidigt som tävlingen Silverklubban spelades för första gången.

En tävling som Göran Zachrisson var tävlingsfadder till. Klubbens första ”Captain of the Golf” blev Björn Edström.

Själva tävlingen Silverklubban har alltså historisk återkoppling till spelets begynnelse i Skottland 1744, 276 år sedan! Instiftarna i The Gentlemen Golfers of Leith, blev senare the Honourable Company of Edingburgh Golfers och flyttade till Musselburghs** niohålsbana och slutligen till byn Gullane och banan Muirfield där man fortfarande huserar.

Tio år senare 1754 bildades Society of St Andrews Golfers. 22 adelsmän, professorer och landägare från området Fife skänkte också en silverklubba att spela om den fjortonde dagen av maj varje år på the links of St Andrews.

Nu tänker vi försöka återge denna tävling den status den förtjänar.