Pierre Fulke till Gumbaldes årsmöte - presenterar förslag till ny masterplan

Som vi informerat om i tidigare medlemsbrev anlitades Pierre Fulke* under 2019 för att ta fram en ny "masterplan" för Gumbalde, det vill säga ett samlat förslag till ombyggnad av golfbanan. Fulkes plan börjar nu ta form och i januari presenterades ett första utkast för bolaget och klubben. Även om det återstår en del arbete med att justera olika detaljer är det ingen tvekan om att Pierre Fulke och hans kollega Adam Mednickson funnit en rad kreativa lösningar som vi tror kommer att väcka medlemmarnas entusiasm.


För att ge medlemmarna möjlighet att själv ta del av förslaget samt ställa frågor kommer Pierre Fulke till klubbens årsmöte den 10 april. Pågående arbete tar sikte på att ha en helt färdig masterplan klar till sommaren 2020. Ännu återstår en hel del detaljer innan alla förutsättningar för ett genomförande är på plats men pågående arbete drivs med förhoppning att ha finansieringen ordnad under 2020 med sikte på en fullt genomförd ombyggnad till säsongen 2022.


Vid årsmötet den 10/4 (kl. 13.00) lämnas mer information.

*Pierre Fulke har en lång meritlista som professionell golfspelare, bland annat som medlem av Europas Ryder Cup-lag 2002. Idag är Pierre Fulke en av Sveriges absolut mest respekterade bandesigners och driver en lång rad projekt genom Pierre Fulke design. Bland flera framgångsrika projekt kan nämnas Visby GK, Frösåker, Kristianstad, Lanna Lodge m fl.


Världshandikapsystemet

På söndag (1 mars) går vi över till det nya WHS (World Handicap System). För er som vill veta mer om vad detta innebär rekommenderas ”Min Golf” där allt är mycket tydligt beskrivet. Läs igenom detta: https://golf.se/for-spelaren/regler--handicap/varldshandicapsystemet/


Har ni frågor på vad de nya reglerna innebär eller de förändringar i era personliga hcp som snart dyker upp är klubben givetvis beredda att förklara för er. Ring 0498-482886 eller skicka e-post info@gumbaldegk.se.


Mentorer

I och med det nya världshandikapssystemet och även de nya reglerna för grönt kort så kommer fler nya golfare att behöva support från vana golfare på banan. Vi vill också skapa möjligheter för nya medlemmar i klubben samt de som inte har så många golfspelande kamrater att lättare hitta andra att spela med.


Vår fråga till er alla medlemmar är om ni kan tänka er att ställa upp som mentorer? Vi har alla ett ansvar att få nya golfare och medlemmar att trivas hos oss på Gumbalde, så se detta som ett trevligt sätt att bidra till en ökad golffamilj. Kan ni tänka er att vara mentor så anmäler ni er till info@gumbaldegk.se och anger namn, telefonnummer, mailadress och golf-ID. Gärna info om vilka tider ni kan finnas tillgängliga. Receptionen hanterar sedan denna lista och matchar de som vill ha hjälp eller sällskap av en mentor så bra det går.


Som tack kommer alla mentorer som spelat minst en runda i rollen som mentor att bjudas in till den årliga sponsortävlingen där alla som ställer upp för klubben på något sätt bjuds på trevlig golftävling och middag.


Första jubileumsplanerna och mer historik

Planeringen inför kommande jubileum 1 augusti rullar på. Grundplanen är klar, nu håller jubileumskommittén på att fylla den med roliga aktiviteter. Redan nu kan ni planera in en golftävling ca kl 9-12, diverse aktiviteter, där vi även vill bjuda in allmänheten till Gumbalde kl 13-16, mingel kl 16-18 och sedan jubileumsmiddag från kl 18. Vi ser verkligen fram emot denna dag och hoppas ni gör det också. Kommer att bli en fin upplevelse för alla Gumbaldianer, och förhoppningsvis lockar vi några nya till vår verksamhet.


Vi fortsätter berätta om Gumbaldes historia detta jubileumsår. Nu har klubbens egen historiker Anders Svensson skrivit om de år han deltog i klubbens juniorverksamhet. Spännande läsning som ni hittar här: http://www.gumbalde.se/se/klubben/historik


Datum att boka redan nu

  • Vårens städdag – Datum är satt till lördag 4 april, kl 10-12. Efteråt bjuds på lättare förtäring.

  • Årsmöte – Årets årsmöte blir på långfredagen, det vill säga fredag den 10 april. Tid kl 13. Med Pierre Fulke!

  • 30-årsjubileumsdag – lördag 1 augusti.