Nyhetsbrev nr 11

21 maj 2022

Medlemsgolfen drar igång, Golf Gamebook – nytt verktyg för anmälan till tävlingar och aktuellt från klubbens damer

I detta nyhetsbrev berättar vi om att medlemsgolfen på söndagar drar igång denna helg, vi informerar om Gumbaldes nya verktyg för anmälan och registrering av tävlingar samt aktuellt från klubbens livaktiga damkommitté.

Medlemsgolfen

Från och med kommande söndag (22/5) och hela sommaren spelas klubbens öppna medlemsgolf. Att medlemsgolfen är öppen betyder att samtliga medlemmar, oavsett medlemsform, är välkomna utan extra avgifter. Medlemsgolfen spelas varje söndag med start kl. 13.20, om inte annat meddelas i detta medlemsbrev och på klubbens hemsida (gumbaldegk.se). Vi samlas ca 30 minuter före på gårdsplanen framför restaurangen för lottning.

Den vanliga spelformen är poäng-bogey men kan komma att varieras under säsongen. Från veckan före midsommar spelas även en ”running aclectic” under 8 sommarveckor. Den spelas som en inbäddad tävling i ordinarie spel. (Om du är oklar över innebörden kan du googla men kortfattat ska man under ett antal ronder successivt fylla scorekortet med resultat från olika hål. Sista rundan ska resterande hål fyllas, oavsett hur det går just den dagen.) Anmälan till running eclectic sker via mail till gumbaldegk.se.

Från denna säsong är det klubbens som svarar för prisutdelning. Det betyder att spel om pengar upphör, i enlighet med rådande riktlinjer från Riksidrottsförbundet som SGF är medlemmar i. Organisationen av medlemsgolfen sker i samspel mellan tävlings- och medlemskommittén. Varmt välkomna på söndag.

Golf Gamebook – gumbaldes nya anmälnings och scoreredovisningssystem för tävlingar

Vi kommer i år på Gumbalde helt använda oss av Golf GameBook både för bokning av tävling samt genomförande. Förutsättningen är att man har appen Golf Gamebook. Detta kan innebära en del inkörningssvårigheter. Vi hoppas att detta skall kunna förklaras och

även supporteras från anmälan till slutspelad rond. Anmälan kan även göras från hemsidan

till Golf GameBook via en tävlingslänk.

Nedan försöker vi förklara hur ni kommer i gång.

1) Ladda ner appen ”Golf GameBook Scorekort & GPS”

2) Registrera dig och logga in

3) Starta en runda (vid tävling läggs din boll upp automatiskt med spelare),

om ni spelar själva:

a) Klicka på ”Spela golf”

b) Välj bana

c) Sätt upp ditt spel. Tee, spelare mm.

4) Fyll i din score

5) Följ ledartavlor

6) Resultatlistor läggs upp automatiskt

7) Om handicapgrundande tävling förs så registreras detta automatiskt

Mer information finns på hemsidan:

Lycka till!

Hälsningar Tävlingskommittén

Glada damer i träning med klubbens nya PRO Anders Fritzon

Till sist berättat vi om att ett tjugotal av klubbens damer i onsdags kväll träffades för att träna med Gumbaldes nya pro, Anders Fritzon. Det blev 90 lärorika minuter fyllda av bra tips som levererades med enorm glädje och entusiasm.

Tack Anders! Det vi alla tar med oss är att ”Bra Golf – är alltid Roligare Golf”. Närvaron på rangen lär öka.

Damernas trivselkvällar är nu i full gång, samling på det vackra golftorget 16.30 varje onsdag för att spela 9-hål under lättsamma former.

Alla damer inom klubben hälsas hjärtligt välkomna!

Liknande inlägg

Visa alla

Fira invigningen av Nya Gumbalde med oss ! Program lördag 2 juli Prova-på-golf för barn och ungdomar Plats: driving-rangen kl 13-15 Precisionsgolf Plats: driving-rangen kl. 13-15 Puttnings-tävling dam