Nyhetsbrev nr 19 28 juli 2022

Information inför KM, kommande aktiviteter och en rättelse angående golfklockorna

Snart KM. I detta nyhetsbrev informerar vi om spelformerna, vad som gäller inför KM-middagen, uppdaterar klubbens aktivitetsprogram samt gör en rättelse angående golfklockorna.

KM – spelformer

Flera medlemmar har hört av sig med frågor om spelformerna inför kommande KM. Vi har all förståelse för att de ändrade spelformerna väcker frågor men gjorda justeringar är en följd av att Gumbalde numer erbjuder fyra tee:er. I linje med SGF:s rekommendationer innebär det att vit tee används för herrar t o m H 50 och blå tee för damer t o m D 50 som deltar i ”stora KM”, d v s scratch 27 hål.

Följande gäller:

Herrar och damer som deltar i ”stora KM” spelar 27 hål, scratch, herrar från vit tee och damer från blå.

Även de som endast spelar åldersklass (18 hål) spelar vit respektive blå tee, upp t o m H 50 och D 50.

För herrar som tillhör H 60 och uppåt finns möjligheten att spela både stora KM, åldersklass och den öppna poängbogeyklassen, förutsatt att man går ned till annan åldersklass, vanligtvis den nedanför (H/D 50) men enligt SGF:s regler kan man välja att gå ned till vilken åldersklass man vill. Villkoren att delta i samtliga tre klasser är dock att man spelar från vit tee. (För åldersklass och poängbogey justerar slopen för att du gått upp till vit respektive blå tee.) Det betyder att herrar och damer som önskar spela samtliga tre klasser anmäler sig både till KM och åldersklass/PB.

De som endast deltar i åldersklass eller den öppna poängbogey-klassen (kallas inom Gumbalde GK ”Öppet KM”) spelar endast de första 18 hålen.

Så vad gäller då för herrar och damer som är över 60 år och önskar spela sin ordinarie klass från sin vanliga tee (röd eller gul)? Ni anmäler er till er åldersklass och spelar från röd eller gul tee, på vanligt sätt. (Obs, H 70 spelar från gul tee.)

Juniorer, ålder 13 – 21 år spelar från vit tee. Knattar från röd tee.

Med detta hoppas vi att vi rett ut eventuella frågetecken och skapat förutsättningar för så många som möjligt att delta på så många sätt som man önskar.

Eftersom dessa förtydliganden kommer nära inpå är anmälningstiden framflyttad till fredag den 29/7, kl. 15.00.

Anmälan till KM-middagen

Precis som föregående år rundar vi av KM-dagen med en gemensam måltid med start kl. 18.00 i Salen. Prisutdelningen kommer att förrättas i samband med middagen. I år kommer gårdskrogen att servera oss en härlig lammgryta tillsammans med kaffe och kaka till en kostnad av 220 kr, exkl. dryck. Eftersom köket behöver planera för antalet deltagare är det angeläget att alla som avser delta anmäler sig per mail till info@gumbaldegk.se, senast kl. 15.00 i morgon fredag.

Kommande aktiviteter på Gumbalde

Här följer en uppdatering av kommande aktiviteter inom golfklubben. Som vanligt kan du ta del av det samlade programmet för tävlingar och andra aktiviteter via klubbens hemsida.

30 juli Klubbmästerskap med efterföljande prisutdelning, måltid/ samkväm. (Se särskild information ovan.)

31 juli Medlemsgolf, kl. 13.20. Öppen för alla medlemmar utan särskild avgift. Samling 12.45 framför restaurangen.

2 aug Hickorytävling, kl. 14 - 15. (Den som händelsevis har hickoryutrustning anmäler sig via klubbens tävlingsanmälan eller till info@gumbaldegk.se.

2 aug Träning med Gumbaldes PRO Anders Fritzon (kl. 16 - 17 för ungdomar och kl. 17 - 18.30 för seniorer.) För ungdomar är träningen avgiftsfri. Seniorer betalar 100 kr eller så köper man ett säsongskort i receptionen för 795 kr.

3 aug Veterangolf 14.00 - 14.50. Se särskild info från veterankommittén som utsänds per mail.

5 aug Tvåmanna-scramble by Falke, kl. 13.30 - 14.30. (Greensome, slagspel) Lag anmäls som vanligt via klubbens anmälningsformulär.

7 aug Medlemsgolf, kl. 13.20. Öppen för alla medlemmar utan särskild avgift. Samling 12.45 framför restaurangen.

9 aug Träning med Gumbaldes PRO Anders Fritzon (kl. 16 - 17 för ungdomar och kl. 17 - 18.30 för seniorer.) För ungdomar är träningen avgiftsfri. Seniorer betalar 100 kr eller så köper man ett säsongskort i receptionen för 795 kr.

10 aug Veterangolf kl. 14.00 - 14.50. Se särskild info från veterankommittén som utsänds per mail.

10 aug Damernas Eclectic, kl. 16.40 - 17.30

15 aug Malmahallens sommarblandning, kl. 09.00 – 10.00,

15 aug Medlemsgolf, kl. 13.20. Öppen för alla medlemmar utan särskild avgift. Samling 12.45 framför restaurangen.

Uppdatering ang. golfklockorna

Som flera av er redan noterat gick det inget vidare att uppdatera klockorna med den länk som låg i föregående nyhetsbrev. Vi hade av misstag fått en länk till Garmins amerikanska uppdateringssida. Du som fortfarande inte uppdaterat din klocka gör det enklast genom att söka upp Garmin Express via Google. När du öppnat länken skriver du in namnet på din klocka varefter programmet tämligen självinstruerande laddar ned en uppdatering av Gumbalde och andra golfbanor så att din klocka fungerar som den ska.