Nyhetsbrev nr 18 19 juli 2022

Golfklockorna åter i funktion, ny klubbhörna i Salen, kommande aktiviteter och stor dag för en av klubbens pionjärer

I detta nyhetsbrev informerar vi om hur du aktiverar din golfklocka för Gumbaldes nya resortbana. Vi berättar om att klubbens äntligen fått en plats för sina finaste utmärkelser i Salen, vi påminner om kommande aktiviteter och till sist uppmärksammar vi en av klubbens verkliga eldsjälar som den 18 juli firade sin 80-årsdag.

Såhär uppdaterar du din golfklocka

Som de flesta redan observerat har inte golfklockorna fungerat under våren. Det beror på att Garmin endast gör satellituppdateringar tre gånger per år. Föregående vecka gjordes dock årets andra uppdatering vilket betyder att du nu kan använda din golfklocka, förutsatt att du gör en programuppdatering av din klocka vilket sker på följande sätt.

1. Plugga in klockan i en dator med den kabel som medföljer klockan.

2. Gå till följande webbsida: http://software.garmin.com/en-US/express.html

3. Välj: “Download for Windows” (Om du använder Mac, välj: “Mac Version”)

4. Du kan antingen köra (“run”) eller spara (”save this application”)

5. När du laddat ned programmet, öppna Garmin Express och följ stegen.

Kommande aktiviteter på Gumbalde

Här följer en uppdatering av kommande aktiviteter inom golfklubben. Som vanligt kan du ta del av det samlade programmet för tävlingar och andra aktiviteter via klubbens hemsida.

19 juli Träning med Gumbaldes PRO Anders Fritzon (kl. 16 – 17 för ungdomar och kl. 17 – 18.30 för seniorer.) För ungdomar är träningen avgiftsfri. Seniorer betalar 100 kr eller så köper man ett säsongskort i receptionen för 795 kr.

20 juli Dam-onsdag med spel 18 hål. Se särskild information från damkommittén. Herrkommittén informerar om sina aktiviteter via direktmail.

21 juli Äkta makar/ sambos. Partävling (poängbogey) för äkta makar/ sambos. Spelas som greensome, d v s båda spelarna slår ut och därefter väljer man vilken boll man spelar vidare på med vartannat slag per spelare. Gå in på klubbens hemsida och anmäl er under fliken Tävling/Tävlingsprogram Gumbalde/Tävlingsanmälan här eller via "Min Golf"

23 juli Tremannascramble by Arvid Nordquist. Tävlingen fullbokad

24 juli Medlemsgolf, kl. 13.20. Öppen för alla medlemmar utan särskild avgift. Samling 12.45 framför restaurangen.

26 juli Träning med Gumbaldes PRO Anders Fritzon (kl. 16 – 17 för ungdomar och kl. 17 – 18.30 för seniorer.) För ungdomar är träningen avgiftsfri. Seniorer betalar 100 kr eller så köper man ett säsongskort i receptionen för 795 kr.

27 juli Dam-onsdag med spel 18 hål. Se särskild information från damkommittén. Herrkommittén informerar om sina aktiviteter via direktmail.

30 juli KM Singel

Scratch 36 hål,

Åldersklass, Slaggolf, 18 hål

Öppet KM, 18 hål/Pb

31 juli Medlemsgolf, kl. 13.20. Öppen för alla medlemmar utan särskild avgift. Samling 12.45 framför restaurangen.

Ny klubbhörna i salen Flera medlemmar har undrat vart klubbens pokaler och finaste utmärkelser tagit vägen. Nu finns svaret i form av en ny fin klubbhörna i den bortre änden av Salen. Där finns nu en ny pelare för GGK:s klubbmästare, ett prisskåp för klubbens pokaler, en ny tavla över klubbens hedersmedlemmar, Silverklubban samt en ny tavla för klubbens hickorykommitté, allt snyggt arrangerat av Kerstin & Ove Ahlqvist samt Gumbaldes egen allt-i-allo, Hugo Lindqvist.

Sig-Britt Svensson 80 år

Till sist ber vi att få lyfta på golfkepsen för en av klubbens allra mest hängivna eldsjälar, Sig-Britt Svensson, som i måndags fyllde 80 år. Sig-Britt, som utsågs till hedersmedlem 2018, har varit med i klubben sedan första spadtaget i slutet av 1980-talet, varit ledamot av klubbstyrelsen och arrangerat oräkneliga tävlingar där hon bidragit med sina organisatoriska färdigheter samt alltid positiva humör. Varmt grattis säger vi från nyhetsbrevet och hoppas du fick en trevlig afton tillsammans med familj och släkt.