Uppdaterat: 8 mars 2021Nyhetsbrev Julen 2020

 

Ordföranden har ordet


Kära Gumbaldemedlemmar, Ingen kan väl säga annat än att 2020 blev ett både märkligt och spännande år. Märkligt för att coronapandemin kastade långa skuggor över vår vanligtvis så trygga tillvaro. För de som drabbats av svår sjukdom eller rentav personliga förluster inom familjen har det givetvis varit allra svårast. Men även vardagen och golfen påverkades på ett sätt som det ännu är för tidigt att dra långsiktiga slutsatser om. Samtidigt blev 2020 ett år då stora förhoppningar om framtiden slog rot på Gumbalde. För oss som helt nyligen besökt anläggningen står det fullt klart att något mycket spännande är på väg att ske. Området runt Gumbaldes redan vackra gårdsmiljö är i full omdaning mot något som lovar att bli ett av golf-Sveriges mest tilltalande och dynamiska golfcentra. Till kommande säsong kommer vi att få ett helt nytt hål 1 (gamla 10), så vackert och spektakulärt utformat att man får nypa sig i armen. Redan nu kan man också se nya hål 9, 10 och 18 ta gestalt med en lay-out som man endast kunde drömma om för blott några månader sedan. Med de fortsatta åtgärder som kommer att verkställas under 2021 råder ingen tvekan om att Gumbalde har potential att till 2022 bli något alldeles extra. De som ska tackas för detta är givetvis de nya ägarna som i praktisk handling visar att de drivs av ett bultande gotlandshjärta men minst lika mycket nye VD Matz Bengtsson, tillika nye Banchefen Henrik Johansson och hans team samt givetvis golf-Sveriges egen mirakelman, Pierre Fulke som har en blick för bandesign som få andra. Med de omfattande investeringarna följer givetvis också nya avgifter. Förhandlingarna mellan klubben och bolaget är precis avslutade och resultatet av detta kan du ta del av nedan. Det blir alltså en höjning av spelrättsavgiften till 2021 och ytterligare en höjning till 2022 som gör att Gumbaldes avgifter då hamnar i paritet med Slites, något som ”nya Gumbalde” väl kommer att motivera. Till kommande år har antalet spelrättsformer bantats och ersatts av en modell som vi hoppas ska bli mer överskådlig. Uppdelningen i vardags- och fullvärdiga medlemmar har gjorts för att möta medlemmarnas skilda önskemål men också betalningsvilja. En viktig detalj i överenskommelsen är dock att även vardagsmedlemmar ges möjlighet att delta i medlemsgolfen på söndagar, utan särskild tilläggsavgift. En särskild fond kommer också att inrättas för medlemmar med särskilt ansträngd ekonomi. Detta och en del annat, som till exempel framtiden för systemet med dubbla spelrätter med andra klubbar på ön får vi anledning att återkomma till i klubbens januaribrev. Läs mer om våra nya medlemsformer, avgifter och hur du betalar årsavgifterna längre med i detta nyhetsbrev. God Jul & Gott Nytt År! Önskar Lennart Weiss, Ordförande Gumbalde Golfklubb


 

Nya Gumbalde växer fram

Till att börja med vill jag säga tack så mycket för det varma mottagande och alla glada tillrop jag har fått under året sedan jag tillträdde som VD för Gumbalde Resort. Det har verkligen varit överväldigande!

Intresset för vår satsning på Gumbalde är stort inte bara från er medlemmar, det verkar också vara stort på övriga Gotland och även i golfsverige vilket såklart är extra inspirerande.

När jag ser tillbaka på 2020 så är det med blandade känslor. Pandemin har påverkat oss alla enormt under året. När det gäller Gumbalde så var det ganska mycket medlemsspel under våren och försommaren men vi hade mycket få gäster på hotellet och banan vilket också påverkar det ekonomiska resultatet för året.

När väl Folkhälsomyndigheten släppte reserestriktionerna under juli månad så kändes det som att någon hade öppnat slussarna. Aldrig har väl trycket varit högre på Gumbalde än i somras? Hotellet var under delar av sommaren helt fullbokat och golfbanan var fullbokad från tidig morgon till sen eftermiddag. Det blev en viktig period för oss där vi kunde ta igen en del av vårens tappade intäkter. Jämfört med förra året har spelet på banan ökat med över 5 000 rundor! Antalet medlemmar har också ökat och idag har vi en bit över 700 medlemmar. Även under december har vi sett ett stort intresse för medlemskap nästa år.

Men även om sommaren trots allt blev positiv fanns där ändå kluvna känslor då vi med en full anläggning också skulle försöka hålla avstånden till varandra. Här vill jag verkligen ge en stor eloge till alla medlemmar för er hänsyn till varandra och för att ni också har påtalat när det krävdes extra insatser från oss i organisationen.

Under juli månad förvärvade Gotlandsfabriken Invest Gumbalde Resort av de tidigare ägarna Hans och Lennart Lindberg. De nya gotländska ägarna, Johan Bergner, Johan Klingvall, Henrik Jakobsson och Niclas Johansson, visade omgående att man vill utveckla inte bara golfbanan utan även hela anläggningen. Våra nya ägare visar att satsningar på landsbygden kan genomföras vilket också kommer att leda till att nya arbetstillfällen. Jag och hela organisationen är oerhört tacksamma för att det är just Gotlandsfabriken som har tagit över Gumbalde Resort.

Tillsammans med våra banarkitekter Pierre Fulke och Adam Mednickson fick jag och organisationen uppdraget att utveckla planen för banombyggnaden samtidigt som planer jobbades fram för renovering av vårt nuvarande hotell, utomhusmiljöer och nya byggnationer framöver. Redan till våren kommer vi att ha två padelbanor på plats och vi har påbörjat en förstudie för en satsning på moutainbike på anläggningen.

Den 28 september påbörjades ombyggnationen av golfbanan och ni som följer oss på Facebook har sett utvecklingen. Landskapet har förändrats på ett fantastiskt sätt. Under hösten har vi byggt fem nya greener och greenområden med bunkrar, ett antal tees, två dammar och tätat vår gamla bevattningsdamm. Nu kommer vi att följa upp höstens arbete med golfbanan för att sedan fatta beslut mer exakt kring hur vi går vidare med arbetet under 2021. Planen att vi skall inviga den ombyggda golfbanan våren 2022 ligger fast.

Nästa steg i utvecklingen blir renovering av hotellet som planeras att påbörjas så snart som möjligt med nyinvigning under våren. På övervåningen blir det helt nya trevliga hotellrum med dusch och toa på rummen och på nedervåningen planeras för ytterligare hotellrum där vi idag har shop och frukostmatsalar.


Innan vi öppnar upp anläggningen igen till påsk så kommer vi att ha utökat nuvarande grusparkering och färdigställt den nya driving rangen med ny bollautomat och helt nya utslagsmattor. Vi kommer också att ha färdigställt området utanför restaurangen och byggt den nya shopen i nuvarande klubbrum. När det gäller restaurangen så kommer vi från och med kommande år driva den i Gumbalde Resorts regi och rekryteringprocessen av restaurangchef pågår. Vi planerar att öppna restaurangen till påskhelgen. Till nästa säsong planerar vi också att öppna upp salen ovanför restaurangen som lounge för både medlemmar och gäster. Idag lanserar vi vår nya hemsida för Gumbalde Resort. Vi kommer att uppdatera den med information om utvecklingen på anläggningen, kursprogram, padeltennis med mera så snart som möjligt. Inom några dagar kommer även Gumbalde Golfklubbs nya hemsida gumbaldegk.se lanseras så håll utkik. För att kunna genomföra ett sådant här förändringsarbete krävs, förutom finansiering, ett väl fungerande team som gör jobbet. Vi har gjort mycket av jobbet med vår egen personal men vi har såklart också tagit hjälp av entreprenörer och konsulter. Under året har vi bland andra tagit hjälp av Pierre Fulke Design, Väg- och byggnadsgrus, Greenmakers by Nelson & Vecchio, Ramboll, FBI på Gotland, Arkitekt Andreas Forsberg, Sustain, Mark Ingelse, Stånga Trädgård, Stenstu Kvarn, Stånga Brädgård, John Deere och Destination Gotland. Till alla dessa och till alla andra samarbetspartners till Gumbalde Resort och Gumbalde Golfklubb vill jag sända ett stort tack för i år. Tack också till vår engagerade personalstyrka på Gumbalde. Petra och personalen som tar hand om hotellet och receptionen, vår tränare Fredrik, Henrik och hela gänget på golfbanan och golfklubbens medlemsansvariga Hugo Lindqvist. Vilket arbete ni har gjort under året! Och tack till Jocke i restaurangen som nu slutar på Gumbalde. Lycka till framåt Jocke! Tack också till Gumbalde Resorts ordförande Johan Bergner för vårt intensiva men alltid positiva samarbete, men såklart tack även till övriga ägare från Gotlandsfabriken Invest. Tack också till förra ägarna Hasse och Lennart för era år på Gumbalde och för den tid vi jobbade tillsammans. Ett speciellt tack vill jag också skicka till klubbens ordförande Lennart Weiss och hela klubbstyrelsen för den konstruktiva dialog och det härliga klimat vi har i vårt samarbete. Sist men inte minst också ett stort tack till alla medlemmar! Tack för att ni har visat tålamod under höstens arbete och tack för alla positiva kommentarer under året! Nu ser vi fram emot ett riktigt bra 2021. Vi kommer att ha 18 hål öppna för spel ända fram till att vi åter påbörjar ombyggnationerna av banan nästa höst. God Jul & Gott Nytt År från oss alla på Gumbalde! Hälsningar Matz Bengtsson, VD


 

Medlemskapstyper och årsavgifter 2021

De investeringar som görs på anläggningen måste också vara hållbara. Stora investeringar medför också ökade kostnader. Därför kommer årsavgifterna att höjas från kommande år. Vi hoppas att du som medlem har förståelse för det och vill vara med på denna spännande resa framåt. Tillsammans med styrelsen för Gumbalde Golfklubb har vi under en tid resonerat oss fram till en ny struktur av medlemskapstyper och årsavgifter. Från och med 2021 finns följande medlemskapstyper och avgifter att välja på som medlem i Gumbalde Golfklubb: Senior (från 28 år) 5 400 kr (varav medlemsavgift 600 kr) Yngre senior (22-27 år) 3 600 kr (varav medlemsavgift 600 kr) Vardagssenior (från 28 år)* 3 500 kr (varav medlemsavgift 600 kr) Äldre junior (18-21 år) 2 100 kr (varav medlemsavgift 300 kr) Yngre junior (13-17 år) 1 300 kr (varav medlemsavgift 300 kr) Barn (0-12 år) 0 kr *I medlemskapstypen Vardagssenior ingår spelrätt på golfbanan måndagar-torsdagar (ej under högsäsong v. 26-32). Vardagsseniorer erhåller 30% rabatt på ordinarie greenfee på övriga tider. Vardagsmedlem har rätt att utan avgift delta i golfklubbens medlemsgolf på söndagseftermiddagar. De medlemmar som har haft medlemskapstyperna Greenfeemedlem och Säsongsmedlem har i detta läge lagts över till Vardagssenior. Medlemskapstyperna Sommarmedlem eller Inträdesmedlem har vi lagt över till Senior eller Yngre senior beroende på ålder. Om du är en av de medlemmar som har fått denna ändring och vill ha en annan typ av medlemskap eller har andra frågor så skicka ett mejl till info@gumbaldegk.se så kommer klubbens medlemsansvarige Hugo Lindqvist att hjälpa dig. Det går givetvis bra att också kontakt mig på matz@gumbalde.se.


 


Betala din årsavgift på min golf

Från och med idag kan du betala din årsavgift (medlems- och spelavgift)

via ”Min golf” på golf.se. D.v.s. där du bokar starttider och ändrar ditt hcp. Fördelar för dig som medlem:

  • Du sparar 100 kr i administrations/fakturaavgift som annars läggs på fakturan

  • Ditt medlemskap för 2021 aktiveras omgående

  • Du betalar snabbt och enkelt

  • Du är med i en utlottning av årets stora nyhet i shopen – en Cobra RAD Speed driver värde 5 000 kr! Vinnaren presenteras på vår facebooksida efter den 28 januari.

Du kan betala dina avgifter online t.o.m. den 28/1–2021, därefter kommer fakturor att skickas till de medlemmar som inte har valt att betala på ”Min golf”.

Klicka här för att se hur du går tillväga


 

Exklusivt medlemserbjudande!

Tillsammans med våra samarbetspartners erbjuder vi dig som medlem att till förmånligt pris beställa tröjor från Puma och Footjoy med broderad Gumbaldelogotyp. Du väljer själv vilken logotyp av Gumbalde Resort och Gumbalde Golfklubb du vill ha på dina kläder. Din beställning levereras till oss på Gumbalde och du hämtar dem i nya shopen från april månad. Storlekarna är normalstora i storlek. Skulle din tröja vara i fel storlek när du får den så får du givetvis lämna tillbaka den och vi beställer en ny tröja i rätt storlek (om den finns i lager hos leverantören).


Köp din nya favorittröja här!

Liknande inlägg

Visa alla

Ombyggnaden av banan samt nyheter från klubben I detta nyhetsbrev berättar vi om det senaste angående banombyggnaden samt några av de...

Sommarmöte med klubbens och bolagets ambitioner i fokus samt ny tävling med Ljugarns gk Sommarmöte den 22 juli Onsdag den 22 juli, kl. 13...