Uppdaterad: jun 13

Medlemsbrev 21-05-21

Nästa etapp av banombyggnaden inledd, padelbanorna öppna för spel och nya driving-rangen

Inledning:

Efter en tuff vår med kyla och regn har den senaste tidens sol och värme gjort underverk för golfbanan. Som många vet härjade också corona på Gumbalde under slutet av april, början av maj vilket fick konsekvenser för såväl restaurangen, shopen som banans skötsel men nu är de flesta tillbaka igen och verksamheten i full sving. I detta nyhetsbrev berättar Matz Bengtsson, VD för Gumbalde Resort om det senaste när det gäller den spännande omdaningen av Gumbalde.

Även om vaccinationerna är i full gång och börjar tränga ned i åldrarna vill vi påminna om att det fortfarande råder smittspridning vilket innebär att starten för tävlingsverksamheten är framflyttad till den 1 juni. Respektera rådande restriktioner och undvik trängsel, utbyte av scorekort mellan varandra m m.

Till sist påminner vi också om medlemgolfen på söndagar som är öppen för alla medlemmar och innebär att även vardagsmedlemmar kan spela utan särskild tilläggsavgift. Medlemsgolfen startar kl. 15.00 med samling ca 30 minuter före.

Därmed ger vi ordet till Matz Bengtsson.

Information om tävlingsverksamheten kommer onsdag 26/5

Padelbanorna öppna för spel

Jag vill börja med att berätta att Gumbaldes nya fina padelbanor äntligen är bokningsbara. Banorna ligger bredvid maskinhallen där det också finns en särskild parkering för de som avser spela padel. Du bokar tid varje dag från kl. 06:00 – 21:00.

Som medlem i Gumbalde GK har du alltid rabatt när du bokar padeltid. För att boka en padeltid laddar du ner appen Playtomic.

Ladda ner Playtomic i App Store (iPhone)

Ladda ner Playtomic i Google Play Store (Samsung m.fl.)

Registrera därefter ett konto i Playtomic.

OBSERVERA! För att få medlemsrabatten (f.n. 50 kr per bokad tid) så måste du använda samma e-postadress som du har på MIN Golf.

När du har registrerat konto och loggar in i appen så söker du upp Gumbalde Resort för att boka tid.

Banombyggnaden fortsätter

Måndagen den 17 maj påbörjades nästa fas av banombyggnaden. För att säkerställa att vi hinner med allt som skall göras till hösten så bygger vi nu ytterligare fyra nya greenområden. Om du tittar på masterplanen här nedanför så gäller det greenområdena på hål 3, 4, 7 och 15. För att störa spelet på banan så lite som möjligt så sker ombyggnationen i nämnd ordning.

Den enda effekten är att vi har en ny tee på nuvarande hål 7 något längre fram till höger på hålet. Vi tror att detta är till mångas glädje då hålet blir 120 respektive 110 meter med en betydligt bättre vinkel mot green.

Arbetet planeras ta max en månad och vi ber om överseende för att vi är igång och arbetar på banan igen.

Dammen på hål 1

P g a av den kalla våren har vi inte kunnat limma färdigt duken i den nya dammen på hål 1. Nu har vi dock fått värmen tillbaka och dammen är nu redo att fyllas med vatten. Samtidigt som vi pumpar in vatten till dammen kommer vi också att färdigställa träpalissaden runt hela dammen. Dammen blir verkligen ett lyft för området.

Ny driving range och bollautomat

Vår nya driving range-ramp är nu färdig med konstgräs på hela rampen och rangemattor nedlagda i konstgräset. Även om del arbete återstår med träningsområdet kan säkert alla instämma i att själva rangen är snygg och ett lyft för anläggningen.

Till hösten påbörjar vi arbetet med att anlägga en fairway som ska slingra sig fram över driving range-fälet med fyra greener att sikta på. På så vis skapar vi en mer realistisk träning jämfört med att bara ha ett fält att slå ut bollar på.

Vi har också investerat i en ny bollautomat. Inom kort kommer vi också att installera ett helt nytt betalsystem där du kan köpa rangekort, betala med bankkort, Swish eller via en app. Information om det nya betalsystemet kommer så snart vi har installerat det.

Golfbilar och nytt golfbilsgarage