Några utmaningar med att spela med hickorygolf

- Skaften är tyngre och har mycket sämre vridstyvhet. Klubborna måste svingas lite lugnare med fokus på rätt tempo. Det är nästan som man väntar in klubbhuvudet i träffen.

- Klubborna är mycket mer oförlåtande, t.o.m puttern har väldigt liten sweet spot. Mer fokus på att träffa bollen rätt på klubbladet (det lugnare tempot hjälper till här!).

- Bollen får mindre backspin. Det strategiska spelet blir viktigare, t.ex. att hitta rätt inspelsvinklar för att har tillräckligt med green att jobba med.

- Bollen har kortare och flackare bollbana. Även här är det taktiska spelet viktigt, planering av spelet för att tilllåta bollen att rulla längre, både vid långa slag och inspel.

- Ruff och bunkrar är mycket svårt. Undvik hinder! Även semiruff blir märkbart svårare.

- Färre antal klubbor i bagen (i hickoryspel används normalt 6 - 9). Bli mer kreativ och utveckla känslan, lär dig skapa fler slag med varje klubba!

- Hickorygolf är inte modern golf med gamla klubbor... det är en mycket mer underhållande och häftig upplevelse som alla golfare borde prova!