Minnesvärd hickorytävling på När GK idag med en liten men slitstark skara, d.v.s. Fredrik Ström (PRO, Gumbalde),

Johan Plyhr (ordf i Gumbaldes hickorykommitté),

Karl Ekwall (Gotlands hickorysällskap) tillsammans med tävlingens (officiellt) mest välklädde. (För detta erhölls ett pris och enligt juryn var det de nyinköpta bruna som fällde avgörandet.)

Hur det gick? Fredrik Ström vann på 74 netto (1 över banans par på andra 9), följt av undertecknad på 77 netto. (Här kan vi notera en försmädlig 9:a på hål 17, ett par 3 hål. Illa illa men det blev trots allt 7 par och på det hela taget ett stabilt spel.) Därefter kom Karl Ekwall på 78 och Johan Plyhr på 82 som på första 9 lyckades hitta i stort sett varje en och varje kaninhål som finns på banan men som däremellan visade prov på fin teknik.) Också Karl hade en tung start men kom sen starkt.

Så varför ägna åt spel med hickoryklubbor, i en sport som är utmanande redan med förlåtande redskap? För den fantastiska känslan när man träffar bollen rent. Den är härlig med vanliga tå/ häl klubbor men definitivt en dimension extra med dessa genuina verktyg som både finns som moderna replika-klubbor eller som original från början av 1900-talet. Vi som spelade idag har i huvudsak original. Det går att köpa ett grundset bra original för 3.500 - 5.000 kr. (Nya är faktiskt dyrare)